11 Şubat 2011 Cuma

Kayak Tatili ve Kış otelleri

Kış otelleri, kayak merkezleri, kayak yapmak, kayak otelleri
Kış Olimpiyatları bu yıl Ülkemizde Erzurumda gerçekleştirilecek. Bunun üzerine Kayak sporu, kayak yapma ile alakalı haberler son günlerde televizyon programlarında sıkça gösteriliyor. Bu da insanların kayağa olan ilgisini arttırıyor, ve pek tanınmasada kayak hakkında bilgiler veriyor.

Türkiyede birçok Kayak merkezi vardır. Bu kayak merkezlerinin bir kısmı DÜnya standartlarında kayak merkezleri ile hemen hemen aynı seviyededir. Birçok kayak oteli mevcuttur.

Yaz tatil olanaklarına karşın, Kış sporları için gidebileceğiniz oteller nerdeyse yarı fiyatınadır. Herşey dahil, lüks oteller, yazın gidebileceğiniz otellerin neredeyse yarı fiyatına.

İşte En ünlü Kayak merkezleri :

  • Uludağ Kayak Merkezi
  • Erciyes Kayak Merkezi
  • Bayraktepe Kayak Merkezi
  • Palandöken Kayak Merkezi
  • Karacadağ Kayak Merkezi
Türkiyede elbette çok daha fazla kayak merkezi bulunmakta. Ancak kayak malzemesinden tutunda, diğer birçok kayak sporu için gerekli malzemeleri bulabileceğiniz, kayak eğitimi alabileceğiniz herşeyiyle tam donaımlı kayak merkezleri sadece yukarıda listelediğimiz yerler.
Palandöken Kayak merkezi, Kar kalınlığının 1.5 metrenin üstünde olduğu, ve Erzurumun soğuk havasıyla birleşince tam bir kayak sporu merkezine dönüştüğün belirtmemizde fayda var. Ayrıca Siverek, Şanlıurfa ilinin Siverek ilçesinde yer alan ünlü kayak merkezi Karacadağ da herşeyiyle kayak sporu yapmak isteyenleri bekliyor. 2000 metre yüksekliğe kadar ulaşan Karacadağ’da kar kalınlığı 30-40 santimetre kadar ve soğuk havası nedeniyle sert bir zeminde kurulu.

Bayraktepe Kayak Merkezi

BayrakTepe Kars ilimizin Soğuğuyla ünlü Sarıkamış ilçesinde yer alan bir merkez. 1.5 Metreye kadar varan kar kalınlığı, kayak sporunu doyasıya yapmayı planlayanlar için yeterince tatmin edici. Şu an otel rezervasyonu yapabilirsiniz. Ancak otellerin rezervasyonları şimdiden dolmaya başladı ve doluluk oranları 100 % 80′in üzerinde seyrediyor.

Erciyes Kayak Merkezi

Erciyes kayak merkezi Kayseride yer alır. Geçtiğimiz hafta kar yağışlarının yaşanması üzerine, Kar kalınlığı 2 metereye kadar ulaştı. Ülkemizde en çok ziyaret edilen kayak otelleride Kayserinin Erciyes bölgesinde bulunur.

Vizem.gen.tr iletişim formları aracılığı ile Kayak Merkezlerine başvuru yapabilir, En uygun Otel rezervasyonu ve Uçak bileti seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder